byKhadra

Hudvård, skönhet, parfymer - livets guldkorn!

Hösttorr hud söker fukt!

Kategori: Allmänt

För mig (och säkert för många andra) är hösten och vinterns stora hudproblem avsaknad av fukt. Luften är extra torr ute OCH inne vilket gör att huden aldrig riktigt får en fuktrast :P . Men som tur är finns det produkter som kan motverka torr och stramande hud och istället ge mjuk och återfuktad hud.
 
Jag har använt tre olika fuktmasker i omgångar och tänkte därför ge ett omdöme. Alla dessa går att sova med för extra god effekt (jag brukar göra det).
 
Den första är Beauté Pacifiques Instant Hydrating Mask. Den här masken ser ut som en väldigt fet hudkräm och ska vara bland de bästa fuktmaskerna då den innehåller a-vitamin/retinol, ,vilket är ett av de viktigaste ämnena för en fin hy. Dock är den här fuktmasken den jag tycker minst om; när jag vaknar på morgonen känns det som att huden inte har absorberat särskilt mycket av masken, som om den bara har suttit på huden utan att göra något speciellt. Huden blir inte torr men inte uberåterfuktad heller - vilekt var det jag förväntade mig med tanke på vilka fina omdömen BP har fått för alla sina produkter men den här i synnerhet.
 
BP får 5/10 antioxidanter.
 
 
Nästa fuktmask är Rodials Dragon's Blood Hyaluronic Mask. Drakblod är en saft som kommer ur trädet Crodarom (drakblodsträd) och den blir som en tunn hinna som behåller fukten som man får från maskens hyaluronsyra, i huden. Även denna fuktmask har fått fantastiska omdömen av bloggare och hudterapeuter och jag håller med. Den är enligt mig betydligt bättre än BP och huden känns absolut återfuktad och mjuk efter att man har använt den, men det är nog inte den bästa jag har provat.
 
Rodial får 7/10 antioxidanter
 
Den sista fuktmasken är Dermalogicas Skin Hydrating Masque. Denna är hands down den BÄSTA fuktmasken enligt mig! Den innehåller antioxidanter, minskar stramhet i huden och har en speciell form av hyaluronsyra som är femdubblad styrka. Masken passar både fet och torr hy eftersom den fuktar hornlagret, något som alla hudtyper gynnas av.
 
Efter att man har använt Dermalogicas fuktmask är huden oerhört återfuktad och jag tycker mig också kunna se lite mer lyster i huden än då jag inte har använt den - vilket ju alltid är ett plus. Den är lite lösare i konsistensen än de andra två men allt går definitivt ner i huden så jag tycker att det är helt ok ändå.
 
Som ni kanske har listat ut får Dermalogica 10/10 antioxidanter.
 
Vill man boosta effekten och vill ha ännu mer fukt kan man använda ett fuktserum under sin fuktmask. Mina två favoriter är Dermalogicas Skin Hydrating Booster och Peter Thomas Roth Oiless Oil.
 
Har ni provat någon av dessa eller någon annan fuktmask? Vad tyckte ni?
 
Ha det bra!
 
Rekommenderad av Sveriges största bloggerskor!